Elektrikerutbildning

Vi utbildar varje år närmare 500 elektriker i vår skolverksamhet. Det gör oss förmodligen till ledande i Norden när det gäller elektrikerutbildningar.

På vår skola kan du läsa en elektrikerutbildning oavsett var du bor. Du läser huvuddelen hemifrån med vårt distansstöd och kommer till oss för uppsamlingsträffar. Uppsamlingsträffarna sker tre dagar åt gången och innehåller teorigenomgångar, laborationer, övningar och slutprov. Att läsa en elektrikerutbildning på distans ger dig möjlighet att anpassa studierna efter den takt som passar dig. Du kan läsa på heltid eller deltid och du kan jobba samtidigt.

Det finns olika inriktningar på elektrikeryrket. Du läser ett grundpaket och kan sedan bygga på med den specialisering som du önskar mot installation eller industri (automation).

Specialiseringarna kan du även läsa fristående om du redan har erfarenhet och kunskap i bagaget. Hör av dig till oss så berättar vi mer om en elektrikerutbildning som ger jobb!

 

Industrielektriker
Industrielektriker kallas ibland automationstekniker eller instrumenttekniker. En industrielektriker arbetar med styr- och reglerteknik inom industri. Just nu finns ett stort behov av denna kompetens på arbetsmarknaden. Det innebär goda möjligheter för dig att få jobb efter utbildningen.

Läs mer om utbildningen Industrielektriker

 

Installationselektriker
En installationselektriker drar in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier.

Läs mer om utbildningen Installationselektriker

 

Automationstekniker
Du kan även läsa till automationstekniker. Som automationstekniker arbetar du med installation, driftsättning och att utföra service/underhåll på den ofta avancerade utrustningen inom svensk industri.

Läs mer om utbildning Automationstekniker

 

El- Allmän Behörighet
Du kan även läsa Allmän Behörighet. Den teoretiska utbildningen ger dig rätt att som elinstallatör själv utföra, eller ansvara för annan yrkesmans elinstallationer i alla typer av elanläggningar.

Läs mer om utbildning Allmän Behörighet

 

Begränsad behörighet BB1
Du kan även läsa Begränsad behörighet BB1. Som reparatör eller installatör av olika utrustningar har du behov av den teoretiska och praktiska kompetensen för Begränsad Behörighet BB1.

Läs mer om utbildning Begränsad behörighet BB1

 

Larm och Säkerhetstekniker, Grundutbildning
En larm och säkerhetstekniker arbetar i allmänhet i ett elteknikföretag och huvudsysselsättningen är oftast installationer av olika slag.

Läs mer om utbildning Larm och Säkerhetstekniker, Grundutbildning

 

Larm och Säkerhetstekniker, Spetsutbildning
Du kan även läsa Larm och Säkerhetstekniker, spetsutbildning. Påbyggnadsutbildning till Larm- och säkerhetstekniker ger fördjupade kunskaper inom inbrottslarm, brandlarm, passage- och övervakningssystem.

Läs mer om utbildning Larm och Säkerhetstekniker, Spetsutbildning

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Namn*

Företag

E-post*

Telefonnummer

Kurs eller utbildning som jag är intresserad av:

Vad kan vi hjälpa dig med?


Vad tycker eleverna om våra elektrikerutbildningar?
Se våra elever intervjuas om hur de tycker att det är att läsa till elektriker hos oss.

http://www.youtube.com/watch?v=4gDTkLVT5Js