Elektrikerutbildning

Vi utbildar varje år närmare 500 elektriker i vår skolverksamhet Elutbilda.nu. Det gör oss förmodligen till ledande i Norden när det gäller elektrikerutbildningar.

På vår skola kan du läsa en elektrikerutbildning oavsett var du bor. Du läser huvuddelen hemifrån med vårt distansstöd och kommer till oss för uppsamlingsträffar. Uppsamlingsträffarna sker tre dagar åt gången och innehåller teorigenomgångar, laborationer, övningar och slutprov. Att läsa en elektrikerutbildning på distans ger dig möjlighet att anpassa studierna efter den takt som passar dig. Du kan läsa på heltid eller deltid och du kan jobba samtidigt.

Det finns olika inriktningar på elektrikeryrket. Du läser ett grundpaket och kan sedan bygga på med den specialisering som du önskar mot installation eller industri (automation).

Specialiseringarna kan du även läsa fristående om du redan har erfarenhet och kunskap i bagaget. Hör av dig till oss så berättar vi mer om en elektrikerutbildning som ger jobb!

 

Industrielektriker
Industrielektriker kallas ibland automationstekniker eller instrumenttekniker. En industrielektriker arbetar med styr- och reglerteknik inom industri. Just nu finns ett stort behov av denna kompetens på arbetsmarknaden. Det innebär goda möjligheter för dig att få jobb efter utbildningen.

Läs mer om utbildningen Industrielektriker

 

Installationselektriker
En installationselektriker drar in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier.

Läs mer om utbildningen Installationselektriker

 

Automationstekniker
Du kan även läsa till automationstekniker. Som automationstekniker arbetar du med installation, driftsättning och att utföra service/underhåll på den ofta avancerade utrustningen inom svensk industri.

Läs mer om utbildning Automationstekniker

 

Kontakta oss gärna om du har frågor.

Namn*

Företag

E-post*

Telefonnummer

Kurs eller utbildning som jag är intresserad av:

Vad kan vi hjälpa dig med?

Skriv årets årtal (med siffror) för att verifiera att du inte är en spam-robot 

Vad tycker eleverna om våra elektrikerutbildningar?
Se våra elever intervjuas om hur de tycker att det är att läsa till elektriker hos oss.

http://www.youtube.com/watch?v=4gDTkLVT5Js